Cref behandeling


Wat is de CREF-Methode® :
De afkorting CREF staat voor, Circle Reprint Emotional Foundation. Het model bestaat uit een cirkel van de 7 levensbehoeftes (de vernieuwde piramide van Maslow).


Cref behandeling

De methode behandeld zowel kinderen als volwassenen met prenatale hechtingsproblematiek (geen bodem syndroom), met trauma's en PTSS. Bij de behandeling met de Cref methode wordt gebruik gemaakt van diverse methodieken zoals o.a. EMDR, Hypnotherapie en NLP. Voor het kind hanteren we een kindvriendelijke vertaling van het Cref model.

Met de Cref Methode krijgt men inzicht en wordt er gewerkt aan het basisvertrouwen. Het basisvertrouwen is het fundament in relaties met uzelf, eventueel uw kind, het gezin en in het werk. Dit vertrouwen wordt normaal gesproken voor 70% gevormd tijdens de zwangerschap en de laatste 30% daarna. Wanneer er een vroeg angstige ervaring is, prenataal (voor de geboorte) of postnataal (na de geboorte), heeft dit grote impact op het brein en het latere gedrag. Het brein schakelt automatisch over op overleven en het basisvertrouwen kan hierdoor verminderd worden.

Door de cref cirkel in te zetten ontstaat er een helder inzicht in onvolledige of ontbrekende levensbehoeftes. Vanuit dat vertrekpunt kan er door de hulpverlener of trainer gericht worden hersteld of ontwikkeld (de Reprint). Vervolgens ontstaat er een volledige persoonlijke verbinding. Het basisvertrouwen van de persoon is beter dan ooit. Grondlegger inhoud en vormgever BvLeeuwen(2010). Definitie CREF door BvLeeuwen en SLemmen(2011).

Kennismaken met Zorgboerderij Praktijk Intzadel?Wij komen graag met je in contact.


Contact opnemen