Equitherapie


Equitherapie wil letterlijk zeggen: iemand met behulp van het paard beter maken. Het woord komt uit het Latijns en Grieks van Equus - het Latijnse woord voor paard - en van Therapie - hetgeen betekent iemand beter te maken.


Equitherapie

Equitherapie is ontwikkeld in de Duitstalige Europese landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en wordt al meer dan 40 jaar succesvol toegepast. In Nederland wordt Equitherapie sinds 2001 toegepast door gediplomeerde Equitherapeuten SHP-E(NL).
Wij bieden aan : Orthopedagogische begeleiding, Psychosociale begeleiding en Ontwikkelingsbevordering zowel individueel als in groepen.
Waarom het paard? Paarden hebben van nature een aantal eigenschappen die hen heel geschikt maken voor deze vorm van therapie: 3 dimensionale Beweging, Sociale vaardigheden, Analoge communicatie, Acceptatie, Aantrekkingskracht en Motivator : paarden dagen uit tot handelen en zijn een leuke spelpartner.

Equitherapie wordt op Praktijk Intzadel alleen gegeven door Sandra. Zij is gediplomeerd Equitherapeut SHP-E(NL). Middels een kennismakingsgesprek bespreek ik met U de mogelijkheden. Daarna volgt een intake gesprek, waarbij een Plan wordt gemaakt met doelen, hoe gaan we het doen en op wat voor termijn. Er zijn daarnaast evaluatie momenten om evt. de doelen bij te stellen. De duur van de behandeling is per persoon verschillend.

Kennismaken met Zorgboerderij Praktijk Intzadel?Wij komen graag met je in contact.


Contact opnemen